Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Stimulare neuromotorie AVC

Terapia de stimulare magnetică transcraniană

Terapia de stimulare magnetică transcraniană este soluția prin care pacienții ce au suferit un accident vascular cerebral, își pot recăpăta funcțiile pierdute.

Ce este un accident vascular cerebral?

Un accident vascular cerebral (AVC) apare în momentul în care aportul de sânge la o parte a creierului este întrerupt sau redus, astfel privând țesutul cerebral de oxigen și nutrienți. Fără oxigen, celulele creierului încep să moară după doar câteva minute.

 

Dacă celulele creierului mor, simptomele apar în parțile corpului pe care acestea le controlează (slabiciune bruscă, paralizie sau amorțeală a feței, a brațelor sau a picioarelor).

 

Cele 2 tipuri principale de accident vascular cerebral sunt: ischemice și hemoragice, ischemicul fiind cel mai frecvent.

Un accident vascular cerebral este o afecțiune gravă care necesită îngrijire de urgență, acesta având posibilitatea de a provoca leziuni cerebrale de durată, invaliditate pe termen lung sau chiar deces.

AVC este a doua cea mai comuna cauza de deces in Romania, dupa infarctul miocardic.Numarul mare de cazuri de AVC din Romania se datoreaza in special stilului de viata nesanatos si factorilor de risc la care se supun cetatenii. 

 

Simptomele accidentului vascular cerebral

 • Confuzie; 
 • Probleme de vorbire; 
 • Probleme de vedere la unul sau ambii ochi; 
 • Probleme de respirație; 
 • Amețeli, dificultate de mers, pierderea echilibrului sau coordonării; 
 • Pierderea conștiinței; 
 • Cefalee bruscă și severă;
 • Paralizia sau amorțirea feței, brațelor sau a picioarelor, în special pe o parte a corpului. 

Programează-te pentru o consultație și lasă-ne să te ajutăm!

Contactează-ne

Care este legătura dintre stres și AVC?

Un studiu realizat de cercetători chinezi indică faptul că stresul acumulat la locul de muncă ar putea reprezenta principalul risc pentru apariția AVC. 

 

O analiză a șase studii efectuate anterior de către cercetători din întreaga lume, în cadrul cărora au fost monitorizate 140 de mii de persoane timp de 17 ani, a dus la constatarea că persoanele care se confruntă cu stres la locul de muncă prezintă un risc de accident vascular cerebral cu 22% mai mare decat persoanele care lucrează într-un mediu lipsit de stres. În plus, conform studiului, în rândul femeilor, riscul crește până la 33%.

 

În 58% dintre cazuri, persoanele care lucrează în domeniile cu nivel ridicat de stres au fost predispuse la pericolul ischemiei cerebrale, cauzate prin formarea unui cheag de sânge în creier.

 

Cu toate acestea, studiul nu atestă prezența unei relații de tipul cauză - efect între stresul de la locul de muncă și declanșarea atacului cerebral.

TMS - Terapia de Stimulare Magnetică Transcraniană!

Soluția prin care pacienții ce au suferti un accident vascular cerebral își pot recăpăta funcțiile pierdute!

 

 

 • Ce este TMS?
 • Ce presupune această terapie revoluționară?
 • Ce tehnologii se folosesc?
 • Cine va efectua procedura?
 • Care sunt riscurile?
 • În cât timp pacientul va putea să își recapete complet sănătatea?

Cât de tardiv după AVC ajută TMS?
Tratamentul poate fi primit curând după ce pacientul a suferit un accident vascular cerebral sau chiar ani mai târziu, deoarece neuroplasticitatea nu depinde de timp.

Recuperarea spontană are loc în primele șase luni după ce ai suferit un AVC. TMS poate fi aplicat în perioada de recuperare spontană, ajutând la o recuperare mai rapidă.

Alaturi de recuperare prin fiziokinetoterapie si medicatie specifica , TMS este o optiune sigura, fara reactii adverse.


Care este diferența dintre reabilitarea tradițională și TMS?
Focusul reabilitării neurologice tradiționale a fost orientat spre compensare și nu spre recuperarea individului (adică zona corpului neafectată să preia din funcțiile celei afectate). Aceasta înseamnă că individul este învățat să folosească hemicorpul sănătos să suplinească inactivitatea hemicorpului afectat de AVC.

 

În timp, s-a dovedit că tehnica compensatorie nu este cu adevărat benefică pentru individ, pacientul rămânând în continuare frustrat, chiar daca va putea să reia unele dintre activitățile anterioare AVC.

 

În schimb, TMS Neuro funcționează ca un instrument suplimentar pentru a ajuta zona afectată să-și crească potențialul și să-și maximizeze funcționalitatea, asa cum spuneam prin neuroplasticitate.


Sunt un candidat ideal pentru rTMS?
Tratamentul necesită o evaluare cuprinzătoare inițială de către personalul nostru medical, în care aceștia examinează starea actuală de sănătate a fiecărui individ, analizează medicamentele, fac studii de diagnostic (RMN, CT etc.) și stabilesc dacă acest tratament este potrivit pentru pacient.

 

Cât durează programul TMS?
De obicei programul conține 10 ședințe în care stimularea magnetică transcraniană se efectuează controlateral leziunii cerebrale, cu o frecvență redusă de 1 Hz care nu poate produce nicio reacție adversă pacientului, aducând numai beneficii.

 

Ulterior, daca este necesar se poate face o consolidare a rezultatului prin TMS în zona lezată cu o frecvență de 10 Hz, acest lucru fiind stabilit de către specialiștii noștri.

 

Care sunt soluțiile pentru pacienții din altă localitate?
Există 9 programe de recuperare post AVC prin stimulare magnetica în softul aparatului, în funcție de localizarea leziunii cerebrale, a vechimii accidentului vascular, dar și în funcție de anumite simptome și semne specifice, numărul de ședințe este de 10 și pot fi efectuate, pentru pacienții din provincie și printr-o internare în cadrul Spitalului Oxxygene, unde vor beneficia și de alte terapii specifice în cadrul spitalizării.

 

Pentru pacienții care sunt din altă localitate li se pot asigura cazare în condiții de spitalizare în care se poate efectua o evaluare complexă a stării de sănătate (ce a determinat AVC) și un tratament holistic ce cuprinde pe lângă TMS reabilitare neuromotorie prin fiziokinetoterapie cu specialiști de top, tratamente perfuzabile NGF (nerve growth factor), ce stimulează metabolismul neuronal, oxigen-ozonoterapia ce scade nivelul de oxidanți din neuroni făcându-i mult mai capabili să se recupereze (doar ozonoterapia singură reduce la jumatate timpul necesar recuperării postAVC în stadiul subacut).

Programează-te pentru o consultație și lasă-ne să te ajutăm!