Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Terapia TMS

Cand toti iti spun ca nu se poate, noi iti spunem DA!

Sănătatea ta mentală trebuie protejată!

"Cauta vindecare si lasa-te vindecat! Asa incepe schimbarea."

Bine a-ți venit în era unei noi revoluții în tratamentul anxietății: stimularea magnetică transcraniană. Această tehnică inovatoare și non-invazivă  oferă rezultate excepționale în lupta împotriva tulburărilor de anxietate.

Dar cum funcționează și ce rezultate poți obține?

Stimularea magnetică transcraniană (TMS) utilizează câmpuri magnetice puternice pentru a stimula regiunile creierului implicate în anxietate. Prin furnizarea de impulsuri în aceste regiuni, TMS poate modula activitatea creierului și poate ajuta la restabilirea echilibrului emoțional. Studiile au demonstrat că TMS este eficient în reducerea simptomelor anxietății și în îmbunătățirea calității vieții pacienților. Unul dintre principalele avantaje ale TMS este că este o alternativă non-invazivă la alte tratamente, cum ar fi medicamentele sau terapia convențională. Prin urmare, TMS este bine tolerat și nu are efecte secundare semnificative. De asemenea, a fost demonstrat a avea rezultate durabile și rapide în multe cazuri.

Dacă suferi de anxietate și încerci metode de tratament tradiționale fără succes, TMS poate fi soluția de care ai nevoie. Descoperă cum această terapie inovatoare poate schimba viețile oamenilor și îți poate aduce pacea minții atât de mult dorită.

 

Anxietatea este o afecțiune mentală comună care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Ea se caracterizează prin îngrijorare, teamă și tensiuni excesive, ducând adesea la simptome fizice, cum ar fi bătăile rapide ale inimii, transpirația și dificultăți de respirație. Trăirea cu anxietate poate fi debilitantă, având un impact asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi și asupra bunăstării generale.

 

 

 

 

terapia emotionala corona

Cea de-a cincea ediție a manualului de diagnostic și statistică psihiatrică (DSMV), Biblia profesioniștilor din domeniul sănătății mentale, enumeră o serie de afecțiuni conexe anxietatii, printre care:

 • tulburările obsesiv-compulsive (TOC);
 • tulburarea de anxietate generalizată;
 • tulburarea de anxietate socială;
 • tulburarea de stres acută și tulburarea de anxietate de separare.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Mentală din Statele Unite, puțin peste 19% din toți adulții americani experimentează cel puțin o tulburare de anxietate într-o perioadă de 12 luni.

Programează-te pentru o consultație și lasă-ne să te ajutăm! Peste 11250 de proceduri TMS efectuate cu succes!

Contactează-ne
 

 

Stimularea magnetica transcraniana in tulburarea anxioasa

Din fericire, există numeroase opțiuni de tratament disponibile pentru anxietate, de la terapie și medicație până la modificări ale stilului de viață și terapii alternative. O astfel de opțiune de tratament revoluționară care a câștigat o atenție semnificativă în ultimii ani este stimularea magnetică transcraniană (TMS). TMS este o tehnică neinvazivă care utilizează câmpuri magnetice pentru a stimula zone specifice ale creierului, oferind o abordare unică pentru gestionarea simptomelor de anxietate.

Stimularea magnetică transcraniană implică utilizarea unui dispozitiv cu bobine electromagnetice, care sunt plasate pe scalp. Aceste bobine generează impulsuri magnetice care pătrund în craniu și vizează regiuni specifice ale creierului responsabile de reglarea emoțiilor și a anxietății. Prin aplicarea acestor impulsuri magnetice, TMS ajută la corectarea oricăror dezechilibre chimice din creier, restabilind un echilibru mai sănătos și reducând simptomele anxietății.

Impulsurile magnetice generate de dispozitivul TMS stimulează neuronii din creier, favorizând eliberarea de neurotransmițători precum serotonina și dopamina. Acești neurotransmițători joacă un rol crucial în reglarea stării de spirit și a emoțiilor, iar dezechilibrul lor este adesea asociat cu tulburările de anxietate. Prin restabilirea echilibrului acestor neurotransmițători, TMS poate atenua simptomele anxietății și poate îmbunătăți bunăstarea mentală generală.

 

In cadrul consultului la medicul specialist psihiatru in clinica noastră se va stabili ce tulburare de tip psihic este specifică pentru simptomatologia dumneavoastră: tulburarea anxioasă, tulburare anxio-depresivă sau chiar depresie care se manifestă și prin anxietate.

In funcție de tipul tulburării mentale există programe TMS specifice, iar in cadrul echipei constituite din medicul psihiatru și specialiștii TMS se stabilesc eligibilitatea pentru TMS dar și protocolul cel mai adecvat care poate varia intre 10 și 30 de ședințe.   

Contactează-ne

Iată motivele pentru care vă propunem Terapia TMS pentru anxietate

 • Clinica Oxxygene  are profesioniști experimentați și calificați, care sunt instruiți în administrarea TMS în siguranță și în mod eficient. În plus, clinica utilizează dispozitive TMS aprobate de FDA și  urmează protocoale stricte pentru a asigura siguranța pacientului.
 • Programele propuse pentru depresie (aprobate de temuta asociatie americană FDA – Food and Drug Administration, care reglementează în Statele Unite ce medicamente și ce proceduri sunt legale în domeniul medical), dar și pentru anxietate și atacuri de panică, pentru oboseala cronică și chiar tulburarea obsesiv-compulsivă sunt standardizate și nu au decât efecte benefice;
 • În concluzie, stimularea magnetică transcraniană oferă o abordare revoluționară pentru tratarea anxietății. Vizând zone specifice ale creierului și modulând activitatea neuronală, TMS poate reduce în mod eficient simptomele anxietății și poate îmbunătăți bunăstarea mentală generală. Cu natura sa non-invazivă, efectele secundare minime și rezultatele semnificative, TMS are potențialul de a schimba viața persoanelor care se luptă cu anxietatea.

  Dacă ați încercat numeroase tratamente pentru anxietate fără a obține rezultatele dorite, stimularea magnetică transcraniană poate fi opțiunea de tratament revoluționară pe care o căutați. Consultați un profesionist calificat în domeniul sănătății pentru a determina dacă TMS este alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Nu uitați, există speranță pentru un viitor mai luminos și fără anxietate.

terapia emotionala, tms, stimulare magnetica transcraniana

Cine se va ocupa de tine?

Dr. Adrian Stănescu

 • Director medical - Spitalul Oxxygene;
 • Medic primar specializat în Geriatrie și Gerontolgie;
 • Directorul primului spital privat de geriatrie și demențe din România;
 • A primit certificarea de terapie TMS și formare avansată în stimularea magnetică transcraniană susținute de Universitatea de Medicină din Maastricht, cursuri susținute la Londra. Acesta este unul dintre cele mai prestigioase și avansate programe TMS din Europa. Astfel, pacienții din clinica Oxxygene pot fi siguri că primesc cea mai bună calitate a îngrijirii;
 • Autorul cărților "Hai să trăim mult și bine" și "Totul despre Alzheimer"

Dl. Dr. Mihai Zamfir

Asistent Universitar, Disciplina Fiziologie si Neurostiinte, Facultatea de Medicina, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti

Medic specialist psihiatrie

Medic specialist geriatrie si gerontologie

Doctor in medicina, UMF Carol Davila, Bucuresti

Certificate of Quality Manager in Healthcare, European Organization for Quality

Cursuri formare Neuromodulare & Stimulare Cerebrala Non-invaziva:

2021:

Neuromodulation Treatment for Treatment Resistant Psychiatric Disorders - Transcranial Magnetic Stimulation, American Psychiatric Association

Annual ECT and Neuromodulation Conference, The Royal College of Psychiatrists, UK

Depresia rezistenta la tratament, Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie

2020:

TMS Therapy for the Treatment of Depression, American Psychiatric Association

Clinical Course: Transcranial Therapeutic Stimulation in Psychiatry, German Society for Clinical Neurophysiology and Functional Imaging

Methods course: Neurophysiological methods in psychiatry, German Society for Clinical Neurophysiology and Functional Imaging

4th European Conference of Brain Stimulation in Psychiatry

Non-Invasive Brain Stimulation Methods (rTMS - tDCS): From Evidence to Practice, European Psychiatric Association

Coordonează programul TMS din clinica Oxxygene pe depresie si alte boli psihiatrice

Dr. Elena Morariu

 • Medic specialist psihiatrie , cu o experienta de peste 8 ani in identificarea  si tratamentul tulburarilor psihiatrice , consilierea pacientilor si a apartinatorilor in privinta patologiei psihice si a igienei sanatatii mintale.Cercetare medicala.
  Realizari
  Publicatii-
  1. Ghenoiu IE, Alexandru IA, Manolache RE, Morariu EA, Fainarea AF. Therapeutic management of young patients diagnosed with online gambling disorder. Neuroscience Applied 2022;
  2.Vasile D, Vasiliu O, Voicu VA, Morariu EA, Fainarea AF, Alexandru IA, Manolache RE, Ghenoiu IE,Gionea M, Gainaru F, Vlaicu RG, Amanolesei I, Vlaic A, Bitineanu D, Andrei A.
 • The efficacy and
  tolerability of biological therapy in major depressive disorders- How far are we from a practical
  solution? Congress Programme 34th European College of Neuropsychopharmacology
  Congress, 2021. 
   

Programează-te pentru o consultație și lasă-ne să te ajutăm!
 

Contactează-ne