Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Vrei ca succesul carierei tale să nu se ducă odată cu vârsta?

Stimularea cognitivă

Asigură-te că mintea ta va fi mereu ageră, indiferent de trecerea timpului!

După 24 de ore, oamenii uită aproximativ 70% din noile informații acumulate, conform studiilor Harvard!

 • Ai vrea să nu fii expus la pericolul de a avea o boală de memorie, lucru comun la persoanele de peste 40 de ani?

 

 • Ești manager în cadrul unei companii sau deții o funcție de conducere în care te simți suprasolicitat și încep să apăra problemele de memorie?

 

 • Crezi că nu te mai poți concentra să găsești soluții la toate problemele?

stimulare cognitiva

Ce presupune terapia de stimulare cognitivă?

 • PASUL 1

Pacientul este preluat de către medicul coordonator, dr. Adrian Stănescu, medic primar în gerontologie și specialist TMS care colaborează cu colegii specialiști pentru a acoperi toate nevoile de tratament, acesta fiind tratat nu doar de un singur medic, ci de o întreagă echipă.

 

Pentru această evaluare este important să veniți cu toate documentele medicale.

 

În cadrul acestei consultații inițiale  se oferă planul detaliat al tratamentului de urmat, se explică suplimentar pacientului procedurile.

 

 

 • PASUL 2

Medicul coordonator stabilește diagnosticul și planul de tratament etapizat, personalizat, analizând în detaliu cazul, astfel încât vizitele la clinică să fie cât mai eficiente.

 

 • PASUL 3

Pacientul începe terapia TMS în cadrul clinicii Oxxygene, inițial cu o electrocardiogramă (EKG), măsurătorile specifice TMS, electroencefalograma (EEG) și ședințele TMS propriu-zise.

 

Pe parcursul terapiei se vor face reevaluări de către medicul coordonator pentru a urmări recuperarea rapidă a pacientului.

 

Fiecare pacient este tratat cu maximă atenție și responsabilitate de către medicii noștri.

Programează-te pentru o consultație si lasă-ne sa te ajutăm! Peste 11250 de proceduri TMS efectuate cu succes!

Asigură-ți viitorul de ACUM!

Depinde de tine acum cum vei trai mai tărziu!

 

TMS este utilizat si in programe de imbunătătire a capacitătilor cognitive , adresate persoanelor cu activitate intelectuală comsumtivă, cu functii de conducere.

Zona dorsolaterala a cortexului prefrontal (DLPFC) este aria cerebrală  stimulată de obicei prin TMS, iar motivul pentru care este stimulată această zonă a creierului este ca intr-un fel este cea mai importantă parte a creierului, unde informatiile senzoriale ajung si sunt procesate, corelate, apoi tot aici se ia o decizie si se initiază un raspuns sau o secventă de evenimente cum ar fi un plan pentru o miscare complexă. Mai mult decat atat, DLPFC raspunde la ce se intamplă in mediul inconjurator si impreună cu alte celule din creier realizează asa numitele functii cognitive complexe si functii executive. Cu alte cuvinte DLPFC este locul unde este prelucrat prezentul, astfel cănd meditezi, gandesti si deliberezi asupra a ceea ce se intamplă in prezentul tău aceasta e zona din creier care o face, de aceea putem spune ca e cea mai importantă zonă a creierului tau inteligent! 

Joaquin Foster si colaboratorii sai din Los Angeles care au facut studii despre memoria de lucru "working memory" au aratat ca abilitatea de a vedea ce se intamplă, de a lua decizii juste este in opozitie cu impulsivitatea si ca atunci cand activăm DLPFC actionăm asupra a ceea ce se numeste controlul cognitiv. Astfel stimularea prin TMS a activitatii DLPFC si a retelei neuronale de control cognitiv sau  executiv imbunătateste memoria si găndirea logică  dar si reduce simptomele depresiei si ajuta persoana in cauza sa se intoarcă la o viată in care să se bucure de tot ce o inconjoară.

 

 

 

 

Află mai multe despre TMS

Cine va efectua procedura?

 

Dr. Adrian Stănescu

Director medical- Spitalul Oxxygene

 

 • Director medical - Spitalul Oxxygene;
 • Medic primar specializat în Geriatrie și Gerontolgie;
 • Directorul primului spital privat de geriatrie și demențe din România;
 • A primit certificarea de terapie TMS și formare avansată în stimularea magnetică transcraniană susținute de Universitatea de Medicină din Maastricht, cursuri susținute la Londra. Acesta este unul dintre cele mai prestigioase și avansate programe TMS din Europa. Astfel, pacienții din clinica Oxxygene pot fi siguri că primesc cea mai bună calitate a îngrijirii;
 • Autorul cărții "Hai să trăim mult și bine".

Dr. Florentina Matei

 • Medic primar specializat in Geriatrie si Gerontologie, cu o experienta de peste 15 ani;
 • A primit certificarea de terapie TMS și formare avansată în stimularea magnetică transcraniană susținute de Universitatea de Medicină din Maastricht de catre prof .Dr.Alexander Sack. Acesta este unul dintre cele mai prestigioase și avansate programe TMS din Europa.
 • Studii postuniversitare de perfectionare in Oxigen -Ozonoterapie ;
 • Competenta ecografie generala;
 • Membra a Societatii Romane de Geriatrie si Gerontologie ;
 • Membra a Societatii Romane de Oxigen-Ozonoterapie;

Programează-te pentru o consultație și lasă-ne să te ajutăm! Peste 11250 de proceduri TMS efectuate cu succes!

Stresul are efecte puternice de îmbătrânire prematură nu numai asupra fizicului, dar și asupra psihicului!

 

 • Ideală pentru fumători!

Printre numeroasele probleme pe care le creează consumul de tutun, una dintre ele este favorizarea problemelor de funcționalitate ale creierului, conducând către demență cu până la 30% mai mult decât în cazul nefumătorilor.

 

Numărul total al persoanelor fumătoare la nivel global este într-o continuă creştere, în prezent aproape 1 miliard de oameni având acest obicei, se arată într-un studiu citat de bbc.co.uk.

 • Vârstă aduce numeroase probleme

Din cauza obstrucției arterelor care conduc sângele și oxigenul către creier, se produc mici accidente vasculare , deficit de oxigen la nivel local și distrugerea unor mici părți de țesut cerebral.

 

Această terapie ajută creierul, folosind câmpuri magnetice pentru a stimula diferite zone ale creierului.

 

Este un tratament revoluționar în domeniul psihiatric, în special pentru că este neinvaziv (nu necesită intervenție chirurgicală) , non-sistemic (nu afectează corpul) și nu necesită anesteziere.
 

 • La cât timp după procedură te poți întoarce la lucru?

Reluarea activităților zilnice se poate face imediat și îți poți desfășura activitatea obișnuită în cursul zilei respective.

 

Alte beneficii ale terapiei:

 • tratează anxietatea, depresia;
 • tratează tulburarea obsesiv compulsivă;
 • ideală pentru durerea neuropată (de tip central în AVC, de tip periferic în diabet zaharat).

Alege să fii în control! Chiar dacă viitorul este incert, tu vei ști ce probleme NU O SĂ AI!