Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Blog   -   TMS

Exista o legatura intre durere si depresie.

Cercetătorii americani explorează relația strânsă dintre depresie și durere. Pentru unele persoane, simptomele inexplicabile ale durerii, cum ar fi durerile de spate sau de cap, ar putea fi un indicator timpuriu al depresiei înainte de a se produce modificări ale dispoziției.

Durerea și depresia sunt strâns legate. Depresia poate provoca durere - iar durerea poate provoca depresie. Uneori, durerea și depresia creează un ciclu vicios în care durerea înrăutățește simptomele depresiei, iar apoi depresia rezultată înrăutățește durerea.

La mulți oameni, depresia provoacă simptome fizice inexplicabile, cum ar fi dureri de spate sau dureri de cap. Acest tip de durere poate fi primul semn al depresiei.

Durerea și problemele pe care le cauzează vă pot obosi în timp și vă pot afecta starea de spirit. Durerea cronică provoacă tulburari de somn si stress care poate  duce la depresie. 

 Depresia apare frecvent la persoanele care au dureri legate de o afecțiune de sănătate, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă.

Pentru a controla simptomele durerii și depresiei, este posibil să aveți nevoie de tratament separat pentru fiecare afecțiune. Cu toate acestea, unele tratamente pot ajuta la ambele:

·        Medicamentele antidepresive pot ameliora atât durerea, cât și depresia, din cauza mesajelor chimice comune din creier dar reactiile adverse produse de aceste medicamente determina pacientul sa stopeze acest tratament.

·        Tehnicile de reducere a stresului, activitatea fizică, exercițiile fizice, meditația și alte strategii pot ajuta, de asemenea.

·        Tratamentul pentru durere și depresia care apar simultan poate fi cel mai eficient atunci când implică o combinație de tratamente,tratamente efectuate cu succes la Clinica Oxxygene.

·        Programele de reabilitare a durerii, prin abordarea in echipa a tratamentului de recuperare medicala prin Compartimentul de fiziokinetoterapie ptr reabilitarea dureri augmentate de terapia TMS –stimulare magnetica transcraniana care trateaza depresia.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.