0
 
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Blog   -   TMS

Corelația dintre subconștientul și comportamentul nostru

tratarea stresului, tratarea depresiei, stimulare magnetica transcraniana, clinica tms

 

95% din comportamentul nostru se datorează gândurilor noastre subconștiente. La aproximativ 12 ani, personalitatea noastră este deja formată. Modelul nostru despre lume și sistemul nostru de gândire sunt deja constituite.

 

Gândiți-vă că la vârsta de 40 de ani utilizați încă programul de la 12 ani… Unii dintre voi vă recunoasteți… Aveți nevoie de cineva când este vorba de un lucru mai serios, să vă însotească, să va ajute, chiar dacă sunteți adult de mult timp…

 

Pentru a depăși acel nivel trebuie să lucrați pentru a-l updata! Iar gândurile repetitive, atunci când sunt negative, creează șanțuri în creierul tău, astfel încât gânduri precum "nu sunt suficient de bun" sau "trebuie să muncesc mai mult" pot duce la anxietate și depresie.

 

Dar ce putem face?

Le spun mereu pacienților mei că subconștientul lor nu depinde decât de ei… Autoanaliza vieții anterioare și în special a copilăriei (mai ales până la vârsta de 12 ani) poate identifica traume pe care fie le ascundem de noi înșine, fie chiar le ștergem din memorie și atunci ele pot fi relevate cu psihoterapeuți specilizați (inclusiv în hipnoză).

 

Fără această analiză prin care identificăm trigger-ii ce au declanșat anumite comportamente, problemele nu pot fi rezolvate (cu atât mai mult, nu pot fi rezolvate cu medicație). Odată identificați acești factori nocivi din viața noastră anterioară trebuie să ne exprimăm în mod conștient dorința de a-i îndepărta din viața noastră (inclusiv din cea subconștientă) prin programe de reabilitare psihoeducațională.


O altă indicație pe care le-o dau pacienților mei este să își ocupe timpul în mod eficient, să identifice hobby-urile și activitățile ce le fac plăcere (unora le place să deseneze, să picteze, să scrie, să gătească, să citească beletristică, să învețe limbi străine, etc).

 

Pentru cei mai afectați, le recomand să revină la viața socială, la întâlnirile cu prietenii, la călătorii (chiar și în epoca asta se poate călătorii dacă respectam cu strictețe normele de protecție Covid), la activitățile sportive (unora le place tenisul, dansul cu partenerul, altora să se cațere pe munți, chiar și șah – sportul minții).

 

Celor pe care îi introduc în programul de stimulare cerebrală de orice tip (transcraniană magnetică, cgnitiv-comportamentală, nerve-growth-factor, oxigen-ozonoterapie, gimnastică aerobă) le spun că am nevoie de implicarea lor 100%, că ei sunt singurii care pot să revină la o viață normală.

 

Despre toate acestea și multe altele puteți citi și pe blogul meu personal Doctor pentru tine!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.