0
 
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Blog   -   TMS

Beneficiile TMS in aria mentala

 

Stiati că Stimularea Magnetica Transcraniana (TMS*) iți îmbunătățește activitățile din aria mentală?


Te invață că deții toate soluțiile prin refacerea metabolismului în zona creierului care se ocupă de luarea deciziilor? 
Te poate ajuta in coordonarea vieții prin creșterea capacității de analiză a datelor personale (activitate familiala, activitate profesionala, etc)?
Te invață să-ți identifici convingerile limitative și să le depășești (crescandu-ti puterea de autocontrol si vointa)?

Te ajută să îți depășești rușinea de a avea o boală, de a o accepta și de a o trata (iesirea din cutumele societatii in care traiesti)?
Te invață că media te poate manipula și îți poate da o falsă impresie despre boala ta (informatii multe, uneori contradictorii, de cele mai multe ori neavizate de specialistii in domeniu)?


*TMS este o terapie de neuromodulare (imbunătățirea metabolismului) și neuroplasticitate (creșterea conexiunilor dintre neuroni) a creierului efectuată cu succes in Clinica Oxxygene.

 

Ce este sănătatea mentală?
Conform www.mentalhealth.gov/basics/what-is-mental-health:
"Sănătatea mentală include bunăstarea noastră emoțională, psihologică și socială. Afectează modul în care gândim, simțim și acționăm. De asemenea, ajută la determinarea modului în care gestionăm stresul, relaționăm cu ceilalți și facem alegeri. Sănătatea mentală este importantă în fiecare etapă a vieții, de la copilărie și adolescență până la maturitate.

Pe parcursul vieții, dacă aveți probleme de sănătate mentală, gândirea, starea de spirit și comportamentul dvs. ar putea fi afectate.

Mulți factori contribuie la problemele de sănătate mintală, inclusiv:

Factori biologici, cum ar fi genele sau chimia creierului
Experiențe de viață, cum ar fi traume sau abuzuri
Istoricul familial al problemelor de sănătate mintală
Problemele de sănătate mintală sunt frecvente, dar ajutorul este disponibil . Persoanele cu probleme de sănătate mentală se pot îmbunătăți și mulți se recuperează complet.

 

Conform  mhanational.org/b4stage4-philosophy

"Când ne gândim la cancer, boli de inimă sau diabet, nu așteptăm ani de zile pentru a le trata. Începem cu mult înainte de ultima  etapa . Începem cu prevenirea. Și când oamenii se află în prima etapă a acestor boli și au o tuse persistentă, hipertensiune arterială sau glicemie crescută, încercăm imediat să stopam aceste simptome.

Aceasta ar trebui să facem și atunci când oamenii au boli mentale grave. Când încep să experimenteze simptome cum ar fi pierderea somnului, senzația de oboseală fără motiv, senzația de scădere, anxietatea sau auzirea vocilor, ar trebui să acționăm.

Este posibil ca aceste simptome timpurii să nu devină vreodată grave. Ca si o tuse, de cele mai multe ori pleacă singure aceste simptome  și nu ne  temem  de nimic. Dar, atunci când nu dispar, durează de obicei ani de la prima apariție până când cineva primește un diagnostic corect și un tratament adecvat.

Aceasta înseamnă că, ignorând aceste simptome , pierdem acesti ani în care am putea interveni pentru a schimba viața oamenilor în bine. În majoritatea acestor ani, majoritatea oamenilor încă mai au suporturi care le permit să reușească - acasă, familie, prieteni, școală și muncă. Așadar, oamenii se pot recupera adesea rapid și pot trăi o viață plină și productivă.

Chiar și atunci când nu intervenim imediat și bolile mentale grave se înrăutățesc și perturbă viața oamenilor, putem acționa eficient. Putem oferi oamenilor alegeri și sprijin pentru a-i ajuta să se refacă. Acestea includ servicii clinice, medicamente, sprijin pentru colegi, consiliere, sprijin pentru familie și alte terapii care îi ajută, de asemenea, să-și gestioneze gândurile și emoțiile. Toate acestea ajută la menținerea oamenilor conectați la familiile lor și la comunitatea lor. Intervenția cât mai curând posibil păstrează educația, ocuparea forței de muncă, sprijinul social, locuința - și puterea creierului! "

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.