Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Un ceai amazonian stimulează formarea de noi neuroni

Sursa: Universitatea Complutense din Madrid

Una dintre principalele componente naturale ale ceaiului ayahuasca, dimetiltriptamina (DMT), promovează neurogeneza (formarea de noi neuroni) conform cercetărilor conduse de Universitatea Complutense din Madrid (UCM).

„Această capacitate de a modula plasticitatea creierului sugerează că are un potențial terapeutic mare pentru o gamă largă de tulburări psihiatrice și neurologice, inclusiv boli neurodegenerative”, a explicat José Ángel Morales, cercetător în cadrul Departamentului de Biologie Celulară UCM și CIBERNED.

Studiul, publicat în  Translational Psychiatry,  raportează rezultatele a patru ani de experimentare in vitro și in vivo pe șoareci, demonstrând că prezintă „o capacitate cognitivă mai mare atunci când sunt tratați cu această substanță”, potrivit José Antonio López, cercetător la Facultate de psihologie la UCM și coautor al studiului.

Ayahuasca este produsă prin amestecarea a două plante din Amazon: vița de vie ayahuasca (Banisteriopsis caapi) și arbustul chacruna (Psychotria viridis).

DMT-ul din ceaiul de ayahuasca se leagă de un receptor serotonergic de tip 2A al creierului, care îi îmbunătățește efectul halucinogen. În acest studiu, receptorul a fost schimbat într-un receptor de tip sigma care nu are acest efect, facilitând astfel administrarea sa viitoare la pacienți.

În bolile neurodegenerative, moartea anumitor tipuri de neuroni cauzează simptomele unor patologii precum Alzheimer și Parkinson. Deși oamenii au capacitatea de a genera anumiti neuroni noi, acest lucru depinde de mai mulți factori.

Provocarea este de a activa capacitatea noastra latenta de a forma neuroni si astfel de a inlocui neuronii care mor in urma bolii. Acest studiu arată că DMT este capabil să activeze celulele stem neuronale și să formeze noi neuroni”, a concluzionat Morales.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.