Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Persoanele mai educate sunt mai predispuse la dementa Alzheimer.

 

Studii referitoare la această temă sunt incă contradictorii, deși părerea generală este că un grad ridicat de educație ar fi un factor preventiv important dacă nu pentru demență, măcar pentru intârzierea apariției acesteia.
Până de curând (inclusiv in cadrul unor studii mai vechi – “The Nun study”) se considera că toate modalitățile de “stimulare cognitivă”  intarzie apariția procesului de deteriorare cognitivă astfel incat persoanele mai educate ar fi mai puțin predispuse la demență decat cele mai puțin educate. 

Un studiu recent insă, indică posibilitatea ca stimularea excesiva neuronala (probabil asociata cu stresul cronic) să  determine o toxicitate secundară prin stres oxidativ crescut. Datorită stresului oxidativ creste cantitatea de radicali liberi in neuroni care ii intoxică si in final duc la moartea acestora și ulterior la demență. 

Cu toate acestea, stimularea cognitivă prin stimulare magnetică transcraniană (TMS) aduce beneficii evidente in cadrul programelor presetate. O stimulare in 10-20 de ședințe la nivelul zonei prefrontale a emisferei cerebrale drepte, cu o frecventa de 0,8-1 Hz duce la imbunătățirea funcțiilor cognitive si executive la persoane cu functii de conducere, care au un nivel ridicat al stresului cotidian. 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.