Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Blog   -   Depresie

Scriitoarea Jenny Lawson ne vorbeste despre vindecarea depresiei ei

Scriitoarea Jenny Lawson ne vorbeste despre vindecarea depresiei ei: „Am fost din nou fericita."

Jenny Lawson demistifică tratamentul de sănătate mintală prin stimulare magnetică transcraniană.

Jenny Lawson era dispusă să încerce orice.

Având o stare de  depresie continua in cea mai mare parte a vieții sale, scriitoarea din Texas, în vârstă de 47 de ani, a avut prima sesiune de stimulare magnetică transcraniană, sau TMS, în 2018 – și… relatează ea,  i-a schimbat viața!

Cunoscută online ca The Bloggess, autoarea folosește ultima sa carte, Broken  pentru a demitiza tratamentul promițător, pe care FDA l-a aprobat în 2008 pentru depresie.  

Cu candoare și umor, Lawson descrie lupta copilăriei sale cu un „stomac nervos”. Nu a fost diagnosticată corect cu anxietate până la 33 de ani iar diagnosticul de depresie l-a primit abia în 2017. Niciun tratament medicamentos nu o ajuta! Până la TMS.

„Am fost într-o depresie foarte profundă și, de obicei, depresiile mele durau aproximativ o săptămână, o săptămână și jumătate și apoi se calmau. Dar aceasta a durat luni întregi și am ajuns atât de jos că nu am crezut că voi putea să mă întorc din asta ", spune Lawson revistei PEOPLE.

„Psihiatrul meu a fost de genul:„ Ai ceea ce se numește depresie rezistentă la tratament. Ai trecut prin atâtea tipuri diferite de medicamente. Chiar cred că TMS ar fi de ajutor ”. Așa că, după ce l-am studiat un timp, am spus: „Bine, voi face orice pentru sănătatea mea, inclusiv TMS”. "

Amintind de experiența pe care a documentat-o ​​într-un jurnal în timp real, Lawson spune că a urmat tratamente de 40 de minute 5 zile pe săptămână timp de 7 săptămâni. „Este greu de explicat cum un magnet care nu se mișcă fizic poate determina senzația că te lovește cineva cu pumnul”, scrie ea. „Se simte ca o daltă invizibilă care îți dă găuri în cap în timp ce ai o durere de cap”.

Până în ziua a 7-a „am simțit că poate funcționează”, scrie ea. Până în ziua a 20-a, era sigură de asta: "În fiecare zi mă simt din ce in ce mai fericită. Tratamentele încă imi dau durere, dar una peste alta, merită durerea."

După a 36-a zi, Lawson l-a anunțat pe soțul ei, cu care este din facultate Victor și pe fiica lor Hailey (in vârstă de 16 ani) că iși dorește o aventură de familie în Europa - un triumf pentru Lawson, care spune că agorafobia severă a ținut-o intr-un arest la domiciliu ani de zile.

„Sună atât de nebunesc”, spune Lawson, „dar TMS a făcut diferența”.

Stimularea magnetică transcraniană folosește un câmp magnetic care pulsează pentru a induce un curent electric în țesutul cerebral care poate „normaliza” activitatea creierului la pacienții depresivi, explică Yvette I. Sheline, MD, de la Universitatea din Pennsylvania Perelman School of Medicine, care conduce un program TMS. Sheline, director al Centrului Perelman pentru Neuromodulare în Depresie și Stres, spune că mai mult de jumătate dintre pacienții cu TMS văd o îmbunătățire cu 50% a stării lor afective; Fiecare al treilea pacient are o remisiune completă a depresiei. Efectele secundare includ uneori dureri de cap, pe care pacientul le tolerează după un timp.

"Este ceva care poate funcționa atunci când medicamentele nu au funcționat. Deci, este absolut important" în tratamentul depresiei, Succesul cu TMS a însemnat posibilitatea ei de a vedea și de a se bucura de Europa. „Am râs cu familia și am explorat locuri ciudate, magice, atât de departe de orice aș fi crezut vreodată că voi vedea”, spune ea. A însemnat, de asemenea, posibilitatea de a renunța la medicamente pentru anxietate pentru o vreme.

Între timp, vrea ca alții care se luptă cu boli mintale să știe că există speranță. "Suntem demni sa luptăm in continuare si să sperăm la tratamente care vor deveni din ce in ce mai bune. În fiecare zi, tot mai mulți oameni înțeleg lupta și mai multe tratamente devin disponibile. Într-o zi va exista un remediu. Ne apropiem în fiecare zi. Și voi fi aici pentru asta."

https://people.com/health/writer-jenny-lawson-on-the-unusual-cure-for-her-depression-i-had-happiness-drilled-into-my-head

 publicata de DIANE HERBST

adaptare dr. Adrian Stanescu

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.