admin123
 
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Blog   -   Depresie

Despre depresia secolului XXI

despre depresie

 

Se scrie destul de puțin despre depresie, tocmai pentru a nu se cunoaște amploarea acestei boli.

 

În România sunt aproape 1 milion de oameni care suferă de această boală, mulți dintre ei nediagnosticați și netratați.

 

Dar, ce anume a determinat creșterea prevalenței acesteia? Cu siguranță un rol important îl are creșterea obligațiilor omului modern, atât în viața socială, cât și familială. Apare stresul care, prin nerezolvarea sa, determină afectarea structurilor cerebrale responsabile de starea afectivă a individului.

 

Creșterea cortizolului și menținerea lui la nivele crescute (prin menținerea factorilor de stres) determină distrugerea neuronilor din anumite arii corticale (zona dorsolaterală a cortexului prefrontal, hipocâmpul).

 

Ca să fie tabloul complet, medicamentele antidepresive au multe reacții adverse, printre care unele sunt de speriat, cum ar fi schimbarea apetitului alimentar (cu creșterea în greutate) sau afectarea funcției sexuale (mergând până la impotență).

 

Ce e de facut? Exista alte solutii la indemana pacientului cu depresie?

 

Raspunsul este afirmativ! De peste 10 ani atat in Statele Unite cat si in Europa, a fost aprobat programul de stimulare magnetica transcraniana (TMS) care are un efect de neuromodulare, de corectare a metabolismului cerebral dar si de refacere a circuitelor neuronale intrerupte, afectate in depresie.

 

Tratamentul este neinvaziv, nedureros iar pacientul poate sa revina la activitatile zilnice imediat. Dupa primele doua saptamani de tratament apar primele semne de ameliorare iar revenirea la o viata normala are loc dupa 4-6 saptamani de tratament.

 

Mai multe articole: https://clinicaoxxygene.blog/

Contactează-ne pentru mai multe informații!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.