Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Pandemia emoțională Corona

pandemia emotionala corona

 

Pe măsură ce pandemia cu noul coronavirusul continuă să se extindă, vine rapid din urmă, uneori depașind-o pe prima ca intensitate, pandemia emoțională.

 

Atunci când pandemia va fi la apogeu (în maxim 2-3 luni), mintea umană – o structură fragilă, chiar și în cele mai bune vremuri – va fi obligată să facă față pentru a nu se crea dezordine socială și morală.

 

Încă de pe acum, când nu s-a ajuns la magnitudinea situației, medicii raportează răspândirea disperarii, îngrijorării și depresiei printre pacienții lor, în special cei care suferă deja de o formă de tulburare de anxietate. Vedem de asemenea, personal medical care sub influența panicii – în bună parte determinată și de o parte a mass-mediei –  demisionează, uitând că numai o parte relativ redusă a populatiei este la risc pentru formele severe și chiar mortale.

 

Este foarte important ca autoritățile să ia măsuri din timp, când încă funcțiile emoționale și voliționale (cele legate de voință) ale indivizilor nu au suferit o deviație prea mare. Această pandemie emoțională poate determina la randul său decese, fie și daca luăm în considerare creșterea ratei de suicid, precum și a deteriorării stării de sănătate, în special a “marilor cardiaci” ce pot suferi atacuri de cord aparent fără niciun motiv, acesta fiind de fapt anxietatea și panica în fața provocărilor pandemiei cu coronavirus.

 

Chiar înainte ca virusul COVID-19 să ajungă pe țărmurile sale, S.U.A. a fost un loc în care anxietatea era la ea acasă.

 

Potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală din Statele Unite, puțin peste 19% din toți adulții americani experimentează cel puțin o tulburare de anxietate într-o perioadă de 12 luni. Cea de-a cincea ediție a manualului de diagnostic și statistică psihiatrica (DSM V), Biblia profesioniștilor din domeniul sănătății mintale, enumeră o serie de afecțiuni conexe anxietatii, printre care tulburările obsesiv-compulsive (TOC), tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea de anxietate socială, tulburarea de stres acută și tulburarea de anxietate de separare.

 

Având în vedere că în întreaga lume serviciile de sănătatea publică și oficialii politici recomandă “distanțarea socială” și izolarea la domiciliu, efectele pandemiei emoționale vor crește progresiv până la apogeul pandemiei efective Covid și va descrește apoi, dar într-un ritm lent, lăsând sechele în urma sa.

 

Despre ce este de facut, vom vorbi în articolul următor!

 

Mai multe articole aici: https://clinicaoxxygene.blog/

Contactează-ne pentru mai multe informații!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.